Viktig å vite

Dersom du har spørsmål om noe av dette, vennligst ta kontakt med Menighetskontoret!

 

… når det knirker i samlivet

Knirker det i samlivet? Litt «rusk i maskineriet»? Vanskelig å snakke sammen? Litt flaut? Helt oppgitt? Umulig?

Vi har lyst til å møte dere. Vi er ikke perfekte – kanskje derfor kan vi være gode samtalepartnere.

Hilsen

Irene og David Jensen

 

… om sjelesorg

Dersom du ønsker en sjelesorgsamtale eller bare noen å snakke med, kan du kontakte menighetskontoret som så formidler kontakt med en av våre sjelesørgere.

Vi har et team som har gjennomført kurs ved Senter for Sjelesorg på Modum Bad, og som står til din tjeneste. Disse er ikke terapeuter, men medmennesker. Alle har selvfølgelig taushetsplikt.

Ta gjerne kontakt dersom du tenker at dette er noe for deg.

EN GOD SAMTALE ER VERDIFULL!

 

… ved adresse-forandring

Alle skattebetalere i Norge er med på å finansiere Den norske Kirke via skatteseddelen. Hvert år får derfor fri-menighetene tildelt sin del av kirkeskatten som deres medlemmer har betalt inn. Dette gjelder også for Salemkirken. Dette omtales ofte som et «statstilskudd». Prosedyren iverksettes når Menighetskontoret sender inn vår medlemsliste til et offentlig kontor. Så blir denne «vasket» mot Folkeregisterets liste.

Hvert år skjer det: De som har feilaktig adresse eller «glemt» at de har medlemskap i en annen menighet blir fjernet fra listen. Det betyr at vi ikke får de pengene som rettelig tilkommer oss.

Så derfor er oppfordringen:

  • Dersom du flytter til ny adresse, ber vi deg snarest mulig gi beskjed til Menighetskontoret. Dette gjelder særlig de som bytter kommune, men også alle andre.
  • Dersom du lar deg døpe og ønsker medlemskap i Salemkirken, må du melde utmelding fra evt. tidligere menighet/kirkesamfunn. Da må du selv melde dette til menigheten du kommer fra, som sender overflyttings-papirer. Menighetskontoret har også dokumenter for overflytting og kan ordne dette for deg. Det er altså ikke tillatt å tilhøre to registrerte menigheter i Norge.
  • Dersom du kommer fra en annen pinsemenighet i Norge og flytter til Sandefjord, ønsker vi gjerne at du overfører ditt medlemskap fra din tidligere menighet til Salemkirken. Da følger du samme prosedyre som nevnt ovenfor.

 

… når barn blir født

Vi gleder oss hver gang nye barn blir født. Det er en berikelse for foreldrene, familien, men også for menigheten. Som menighet vil vi gjerne ta godt vare på dem, sammen med foreldrene.

Da er det noen formaliteter som det er viktig å vite om:

  • Ingen barn som fødes i Norge blir automatisk medlem i en menighet. Foreldrene må selv melde fra til menigheten om fødselen.
  • Barnevelsignelsen er ingen formell handling, men kun en frivillig forbønnshandling. Det skjer altså ingen medlems-registrering i forbindelse med barnevelsignelsen.