Kontigent + Kjærlighet = SANT

image
Kjærlighet er noe vi ønsker å være kjent for, og sjenerøsitet er en måte å uttrykke kjærlighet på. Når vi er glad i noe, gir vi av vår tid, interesse, oppmerksomhet og ressurser.
Når vi gir noe til andre, enten det er penger, tid eller andre ressurser, er det som å plante en blomst. Vi gir noe av det vi har, og setter det i jorden. Kanskje får vi oppleve takknemlighet eller glede i vennskap som resultat av vår sjenerøsitet, men det er også veldig spennende å tenke på alt det vakre som vi ikke får oppleve: Godhet som resultat av våre handlinger av sjenerøsitet.
Jeg tror vi alle har lyst til å leve i en verden som er preget av kjærlighet, som et resultat av sjenerøsitet som ikke handler om "valuta for pengene". Når vi gir fra hjertet, skaper vi en bedre verden, med den vi er. Så neste gang du føler for å være sjenerøs, tenk på at du planter en liten blomst. Kanskje den sprer litt glede og lykke rundt seg, og du kan få se hvordan den kan vokse og utvikle seg. Det er en glede å gi, og når vi gir med glede, er det glede vi skaper.
Kontingent kan føles som et krav, en regning for tjenester vi har brukt, men sannheten er at kontingent er en sjenerøsitetshandling. Rent praktisk setter vi stor pris på at alle betaler sin kontingent i tide, selv om regningen kommer sent eller ubeleilig. Dette hjelper oss til å planlegge og gjennomføre de aktivitetene vi har planlagt for det kommende året. I tillegg til dette er vi takknemlige for at kontingenten ikke bare går til utgifter som lokaler og utstyr, men også gir oss muligheten til å søke ytterligere midler fra Frifond gjennom PinseUng.
Frifond gjør det mulig å søke om midler som er tilgjengelige for å støtte ulike aktiviteter innen kultur, idrett, frivillig arbeid og andre samfunnsnyttige formål. Disse kan søkes av enkeltpersoner, lag og organisasjoner, og de brukes gjerne til å dekke utgifter som kommer i forbindelse med aktiviteten, for eksempel reise, lokaler, utstyr og lignende. Frifondmidler kan komme fra offentlige kilder, som for eksempel kommunen eller staten, eller fra private stiftelser eller fond. Målet med frifondmidler er å bidra til å gjøre ulike aktiviteter tilgjengelig for folk flest, og å støtte opp under initiativ som bidrar til å utvikle lokalsamfunnene.
Vi takker for at dere vil være med å bidra til å holde aktivitetene våre gående, og at dere kan se verdien i å la barna være medlemmer hos oss. Dersom dere har problemer med å betale kontingenten, vær så snill å ta kontakt med oss. Vi vil gjerne hjelpe dere med å finne løsninger.
Vi gleder oss til å sees i våre aktiviteter gjennom året.
PS: Dersom du lurer på hva du får for pengene, kan du jo se på noe av det gøyale vi har planlagt for året! Vi har masse spennende på programmet, så det er bare å glede seg. :)